Жозеф Дол: Социалистическите правителства фалираха страните си
Жозеф Дол: Социалистическите правителства фалираха страните си / снимка: БГНЕС

Социалистическите правителства са тези, които фалираха страните си по време на своето управление и пример за това са Португалия, Гърция, Ирландия, Испания и други. Това заяви председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол на среща с заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, водача да евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев и заместник-председателя на ПГ Цецка Цачева в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на партията.

Коментарът на Дол е в отговор на обвиненията, които отправя през последните седмици председателят на ПЕС Сергей Станишев, че десните правителства от ЕНП са довели до проблемите и кризата в Европа. „След Португалия и Гърция, неспособността на социалистическите правителства да решават проблемите на хората и държавите по време на световна криза личи и от управлението на левите във Франция и Италия в момента”, коментира Жозеф Дол.

Той посочи още, че точно правителствата от ЕНП са тези, които помогнаха за възстановяването на Европа от кризата, и са единствените, които могат да гарантират сигурност, стабилност и растеж на страните членки на ЕС. В отговор на това Цветан Цветанов заяви пред Дол, че ГЕРБ се е регистрирала първа за европейските избори в ЦИК и представи слогана на партията „България няма време за губене”.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията ще води позитивна и европейска кампания, която да контрира популизма на социалистите в Европа. Водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев изрази увереност, че ГЕРБ ще спечели максимален брой евродепутати в България и те ще се присъединят към Групата на ЕНП в новия Европейски парламент.