/ iStock/Getty Images
Още двама души са починали в Гърция от COVID-19, а през последните 24 часа са регистрирани 77 нови случая, съобщи МИА. До момента в страната са направени 28 584 теста, а 55% от потвърдените положителни случаи са на мъже.

Богослуженията в Гърция ще бъдат при закрити врата за миряните

В гръцките болници 90 души се лекуват в интензивните отделения. Средната възраст на починалите в Гърция е 74 години.
Гръцкият заместник-министър на гражданска защита Никос Хардалиас заяви, че 23 356 граждани, които са се завърнали от чужбина, или са били в близки контакти със заразените са поставени под 14 дневна карантина.

На днешната си редовна пресконференция в гръцкото министерство на здравеопазването професорът - епидемиолог Сотирис Чодрас се спря на превантивните мерки и забраната за свободно движение. Той заяви, че засега строгите ограничителни мерки няма да бъдат отменени поне до 27 април.

„Решението за отлагането на мерките няма да бъде взето лесно. Това е маратон, а не спринт”, каза заместник-министърът на гражданската защита на Гърция. Той подчерта, че е необходимо още време и гражданите не трябва да очакват, че една сутрин ще се събудят и всичко ще бъде както преди, защото ритъмът и начинът за разхлабване на мерките ще бъде допълнително определен.

В Гърция: Пазаруване и ходене до работа само с декларация

„Искам да ви напомня още веднъж, че все още нищо не се знае. Искам да подчертая това, защото виждаме, че има дискусия относно отпускането на мерките. Разбирам, че има нужда от яснота кога всичко това ще приключи, но трябва да е ясно, че не сме стигнали до този момент. До 27 април мерките за ограничаване са в сила напълно, без абсолютно никакво облекчаване”, каза Хардалиас.
БГНЕС