/ БГНЕС
Броят на заразените е 322

Жертвите на коронавируса в Италия вече са 11, съобщава РИА Новости по данни на Службата за гражданска защита.

Броят на заразените е 322.

Италианският премиер Джузепе Конте изрази увереност, че мерките за ограничаване на разпространението на огнището на коронавируса в северната част на страната ще покажат своята ефективност в следващите дни.

Си Цзинпин: Коронавирусът е най-тежката спешна здравна заплаха за Китай от 1949 г.

 


Конте подчерта, че правителството е готово да прибави допълнителни средства към 20-те милиона евро, отпуснати за контрол на огнището на коронавируса.

Под домашно наблюдение ще са ученици, завърнали се от Сицилия заради короновируса

76-годишна жена почина в северния италиански град Тревизо, в област Венето, - 11-ата жертва на най-тежкия взрив на коронавируса в Европа с епицентър в областите Ломбардия и Венето. Броят на потвърдените случаи нарасна от 229 на 322 днес, огромното мнозинство от тях - в северната част на страната, предаде Ройтерс

Миналата седмица Министерският съвет на Италия прие законодателно постановление с обширен списък от мерки за ограничаване на епидемиологичната заплаха: по-специално властите затвориха за публика провеждането на спортни събития в пет региона на Северна Италия и забраниха всякакви училищни пътувания из Италия и чужбина. Властите на шестте северни региона на Италия решиха да затворят училищата и университетите за поне седмица. Освен това те получиха правомощието да наложат карантина за възпиране на инфекцията. Две такива зони бяха създадени - в Ломбардия около град Кодоньо, където са изолирани 10 комуни, и в град Во в региона на Венето.

На среща в Рим стана ясно, че Италия и нейните съседи са решили да не затварят границите си заради коронавируса, заявявайки, че това ще бъде непропорционална и неефективна мярка.
Решението бе прието на спешна среща между министъра на здравеопазването Роберто Сперанца и неговите колеги от Австрия, Хърватия, Франция, Германия, Словения и Швейцария.
БГНЕС