/ БТА
Американка от гр.Барингтън, Ню Хемпшър, намери на дъното на езеро пръстен, който съпругът й изгубил там преди 53 години, съобщи Лента, като се позова на американското издание "Бостън".

През 1967 г. Стив Роуъл, тогава на 16 години, загубил пръстена, който му купили за завършване на гимназия, докато хвърлял камъни в езерото Дрюс.
Преди няколко години Роуъл разказал на съпругата си Кати за потъналия пръстен и тя била удивена, че той още тогава не се опитал да го намери. Стив й отвърнал, че не вярвал, че ще го открие.

През 2019 г., след 31 години брак, Кати и дъщеря й решили да потърсят пръстена и се свързали с приятел, който имал металотърсач.

Когато загубил пръстена, езерото било дълбоко около два метра, но днес заради сушата нивото на водата е спаднало до около 60 сантиметра в зоната, където Стив си спомня, че е загубил пръстена.

Той показал на тримата ентусиасти мястото и отишъл да гледа футбол, каза съпругата му. След няколко часа упорито търсене пръстенът бил намерен. "Не можеше да повярва. Бях сложила пръстена на палеца си. Той просто изпадна в шок!", описва Кати реакцията на съпруга си. 
БТА