/ Guliver/Getty Images
Какво е празненство без вкусна храна и напитки? 

Е, церемонията по раздаването на Оскарите е най-големият празник в Холивуд, така че, разбира се, лакомствата и напитките ще бъдат на най-високо ниво.
 

Оскарите
БТА


Главният готвач Волфганг Пък също има повод за празнуване - тази година стават 30 години, откакто той се грижи за кетъринга на най-светското от светските събития. 
 

Оскарите
Guliver/Getty Images


В продължение на три десетилетия Пък сервира вкусните си творения на Бала на гуверньорите или иначе казано партито след Оскарите.
 

Оскарите
Guliver/Getty Images

Общо 120 готвачи ще се грижат за изисканите небцета на гостите. Тази година те ще могат да опитат най-финия иберийски хамон, печено говеждо, риба и чипс, коктейлно руло от скариди с хайвер, хрупкав оризов бар и асортимент от пици, изпечени на дърва.
 

Оскарите
Guliver/Getty Images


И понеже много от звездите са веган, организаторите никак не са подценили и техните нужди - хрупкави сладки картофи, павирани с кимчи, карфиол Kung Pao в хлебчета бао, които са изпечени на кокосови въглища, моркови с едамаме и гъби, както и салата от фалафел от зелен нахут.

Гостите ще бъдат почерпени с класическа паеля с шафран, чоризо, пиле и миди.
 

Оскарите
Guliver/Getty Images

Оскарите
Guliver/Getty Images


Да поговорим и за десертите. Шефовете готвят разнообразие от сладкиши, включително еклери с тъмен шоколад, солен карамелен крем, домашно приготвени вафли, покрити с шоколад, пайове, шоколадови бисквити, малинови линцер бисквитки, бисквитки с лимон и покрити с черен шоколад сладки сандвичи с мента.
 

Оскарите
БТА


Специално за събитието са изработени шоколадови пури с димяща пепел. Кулинарната звезда на нощта обаче ще бъдат декорирани със златен прашец шоколадови статуетки „Оскар“, които са пълни със скоч ганаш, дулсе де лече и млечен шоколад.
 

Оскарите
Guliver/Getty Images

Оскарите
БТА

Оскарите
Guliver/Getty Images


Организаторите са приготвили най-отбрани вина за своите звездни гости, които ще могат да пият и шампанско, което се произвежда ексклузивно за "Оскарите".

Оскарите
БТА


Оскарите
Guliver/Getty Images


За събитието са ангажирани и най-добрите бармани в света, които ще правят луксозни коктейли за празнуващите.
 

Оскарите
БТА


Сред тях изпъкват коктейлът „Време е за шоу“  с ананас и кориандър, 1942 Encore, налят в чаша шери и гарниран с трюфели от шоколад, покрити със златен прах, както и „Playing the Part“ - безалкохолна напитка с нар и кокосово мляко.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня