/ БТА
Всеки ден стотици обикновени граждани посещават Белия дом. Особено по празниците, когато резиденцията на американския президент привлича с изумителна коледна украса.

Не всички обаче имат щастието да бъдат посрещнати лично от Джо Байдън. Това естествено не важи за най-голямата музикална дива Марая Кери. Певицата заведе в Белия дом 12-годишните си близнаци Монро и Марокан, за да се полюбуват на коледното настроение. Тя сподели в социалните мрежи, че освен украсата, семейството й се е запознало и с американския президент.

Президентът Джо Байдън запали светлините на коледната елха пред Белия дом

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)


„Миналата седмица имах удоволствието да се срещна с президента Байдън и вицепрезидента Харис в Белия дом, за да посрещнем празничния сезон“, обяви Марая Кери, чийто коледен хит "All I want for Christmas is you", оглави отново музикалните класации, след като за кратко бе детрониран от Бренда Лий.

Певицата публикува в Инстаграм снимка с нея и децата й, стоящи до президента Джо Байдън в Овалния кабинет.

300 доброволци украсиха Белия дом за Коледа (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всяка година стотици доброволци от цялата страна пристигат в президентската резиденция, където се включват в празничното украсяване на Белия дом. Украсата включва над 22 хиляди празнични камбани, почти 43 хиляди орнамента, 15 хил. фута панделки и 98 елхи. Най-голямото от тях е 12-метров норвежки смърч от националната гора Мононгахела в Западна Вирджиния. Светлинките на дръвчето бяха запалени от президента и първата дама в началото на декември.