/ БГНЕС
Заложническа драма вдигна на крак властите в Париж - в сграда в северната част на френската столица бяха взети заложници. На място бяха изпратени специални полицейски сили, предаде Франс прес.

Заложническа драма във Франция завърши с трима убити (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според първоначалните данни мъж е заявил на полицията към 16 ч. парижко време, че е въоръжен и държи за заложници поне двама души.

Заложническа драма в Париж
БГНЕС

По-късно френският вътрешен министър Жерар Колон съобщи, че похитителят е арестуван, а заложниците са освободени, предаде Асошиейтед прес. Няма информация какви са били мотивите на похитителя. Няма данни за тероризъм.

Сградата на улица "Птит Екюри" била обкръжена от тежко въоръжени командоси от полицията, пожарникари и спасители. Районът бил евакуиран и улицата блокирана, след което започнали преговори. Заподозреният поискал да говори с посланика на Иран, съобщи на АП полицейски синдикален лидер.

Според първоначалните неофициални съобщения около 16 ч. местно време мъж задържал за заложници трима души в офис на партерния етаж и много скоро единият от тях бил освободен, но бил залят с бензин и ударен по лицето.
БТА