Трима души са убити при заложническа криза във френския град Треб. Убити са двама от заложниците и похитителят. Други двама са ранени, като за момента още не се съобщава информация за състоянието им.

Въоръжен взе заложници в супермаркет
БГНЕС

20 от заложниците са били освободени успешно, съобщава Интерфакс. Похитителят e убит по време на операцията за освобождаването на заложниците, съобщиха местните власти.

Въоръжен взе заложници в супермаркет
БГНЕС

Кметът на Треб – Ерик Менаси заяви, че по време на нападението в супермаркета, нападателят е скандирал ислямистки лозунги. Той е влязъл в магазина крещейки „Аллах е велик”.

Заложническа драма във Франция завърши с трима убити
БГНЕС

Според министър- председателя на Франция Едуар Филип става дума за терористичен акт.

„Цялата информация, с която разполагаме към момента ни кара да мислим, че става въпрос за акт на тероризъм. Министърът на вътрешните работи Жерар Коломб отива на мястото на инцидента. Той ще огледа на място ситуацията, заедно с представители на прокуратурата“. Коментира Филип.

Въоръжен взе заложници в супермаркет
БГНЕС

По-рано, преди заложническата драма в Треб, в Каркасон на около 10 километра, мъж е стрелял срещу полицаи, които приключвали своя крос. Един от тях е бил ранен, като няма опасност за живота му. Според източник от френските сили за сигурност автомобилът, каран от мъжа, прострелял полицай, е открит пред супермаркета в Треб.

Заложническа драма във Франция завърши с трима убити
БГНЕС

По първоначална информация нападателят е 25-годишен мароканец, който е бил познат като потенциален терорист.