Търговска верига на Острова получи разрешение да извършва имунизации в свой обект от здравните власти 
Търговска верига на Острова получи разрешение да извършва имунизации в свой обект от здравните власти  / iStock/Getty Images
Британският супермаркет Asda ще стане първата верига, която ще предлага на обществеността ваксините Covid-19 на Pfizer- BioNTech от 25 януари, след като е избрана от здравните власти в Англия, съобщава вестник Mirror.

Магазин в Бирмингам ще отвори аптека, където собственият му персонал ще имунизира с ваксината на приоритетни групи, определени от здравните власти (NHS).

„Невероятно се гордеем, че предоставяме тази услуга и се радваме да направим всичко възможно, за да помогнем на NHS и правителството да ускорят прилагането на програмата за ваксинация“, каза шефът на Asda Роджър Бърнли.
 

Той увери, че компанията разполага с „обширна логистична мрежа в цялата страна, която може да подпомогне съхранението и разпространението на ваксината“.

Asda съобщи, че нейният магазин в Бирмингам ще бъде обновен, за да се освободи място за центъра за ваксинации, който ще работи от осем сутринта до осем вечерта седем дни в седмицата, с капацитет за прилагане на 250 инжекции дневно.

Магазинът е одобрен за ваксината Pfizer-BioNTech, но Asda е предложила на NHS England пълно използване на своите 238 аптеки, както и на своите квалифицирани фармацевти, за да подпомогне стартирането на имунизацията и с разработената от университета в Оксфорд и от AstraZeneca ваксина.

Превод и редакция: DarikNews