ваксина ваксини
ваксина ваксини / iStock/Getty Images
Президентският съветник по здравните въпроси д-р Ауад Таг ел Дин обяви, че ваксинацията срещу COVID-19 ще стане задължителна за работещите в държавните институции, пише сайтът "Иджипшиън стрийтс". Той предупреди, че ако броят на инфектираните продължи да расте, възможно е Египет да навлезе в четвъртата вълна на пандемията. По думите му до момента в страната не са засечени мутации на вируса.

По-рано здравният министър Хала Зайед заяви, че целта на правителството е да ваксинира по 800 хиляди души дневно, за да достигне общо 35 353 000 имунизирани. Във връзка с началото на учебната година с предимство ще се ваксинират университетските преподаватели и служители, както и студентите.

Египет отбелязва бавно нарастване на броя на новозаразените. Регистрираните в понеделник случаи са 107, починали са шестима души, 136 са оздравели. В края на юли северноафриканската държава отбеляза най-ниските нива на разпространение на COVID-19 след началото на пандемията с тридесет и пет нови случая за денонощие.
БТА