В Неапол арестуваха опасен криминален бос
В Неапол арестуваха опасен криминален бос / netinfo
Мъж, представян като най-опасния криминален бос, е заловен в околностите на Неапол, Южна Италия, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Полицията е по следите на Едоардо Контини от повече от година, уточниха от италианското министерство на вътрешните работи. Според следователите Контини е използвал връзките си с други босове, за да продължава да ръководи рекета и наркотрафика в полза на неаполската камора, укривайки се от 2000 година.

"Контини става може би най-опасният бос в Неапол", отбелязват в изявление вътрешният министър Джулиано Амато и заместник-министърът Марко Минити. "Контини изгради един от най-опасните и кървави картели", заяви председателят на парламентарната комисия за борба с мафията Франческо Форджоне.

През 1996 година 52-годишният Контини бе подведен под отговорност за престъпно съдружие за незаконен бизнес, включително тайни залагания, посочва италианската агенция АНСА. Според телевизия Ти Джи 24 Контини е бил обвинен и в убийството на двама братя и осъден на 20 години затвор.

Предполага се, че мафиотът е прекарал няколко години в Северна Европа, включително Германия, и че е един от шефовете на камората, допълва телевизията. Залавянето на Контини е най-новият успех на италианската полиция за борба с организираната престъпност. През последните месеци бяха арестувани няколко от най-големите босове на сицилианската мафия.