/ ThinkStock/Getty Images
Новородено от индианско племе в Бразилия оцеля, след като е било погребано живо от семейството му и останало 7 часа под земята, оповестиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Медицинска сестра предупредила полицията, след като видяла, че бебе от женски пол било погребано малко след раждането му в обитавания от много туземци национален парк Шингу в щата Мато Гросо.

Бебе оцеля, след като прекара 14 часа в кола, паднала в река (ВИДЕО)

Властите направиха публично достояние видео, на което се вижда, че полицаи копаят в пясъка нощем, за да открият новороденото, чиято пъпна връв все още била увита около тялото му.

Прабабата на бебето, която е член на племето камаюра, бе задържана. "Започнахме разследване, за да установим дали става дума за убийство на дете или въпросната жена е помислила, че детето е родено мъртво - заяви прокурорът Пауло Роберто ду Прадо. Макар че е прекарало 7 часа под земята, детето се чувства добре, увери той.

Родено в тоалетната на влак бебе оцеля след падане на жп линия

То било отведено в Куяба - административния център на Мато Гросо, за да бъде хоспитализирано в интензивно отделение за новородени.
Следователи са ползвали услугите на антрополог и психолог, за да разпитат и други членове на семейството на новороденото. Семейството му уверило, че бебето паднало на главата си, след като майка му го родила в тоалетна, но полицията поставя под съмнение тази версия.

Обявено за мъртво бебе оцеля след нощ в моргата

"Тъй като бащата отказва да признае, че детето е негово, а майката е само на 15 години, подозираме, че двамата са се опитали да убият новороденото", поясниха от полицията.
БТА