/ iStock/Getty Images
Говорител на украинското външно министерство заяви днес, че Русия трябва да бъде изключена от Групата на двайсетте най-силни икономики, а поканата към президента Владимир Путин за срещата на Г-20 на остров Бали този месец трябва да бъде оттеглена, предаде Ройтерс. 

„Путин призна публично, че е наредил ракетни удари срещу украински цивилни и енергийна инфраструктура“, написа Олег Николенко в Туитър.
„С ръцете си, изцапани с кръв, той не бива да бъде допуснат да седне на масата със световните лидери. Поканата към Путин за срещата на остров Бали трябва да бъде оттеглена, а Русия – отстранена от Г-20.“
 

Вчера Русия изстреля огромен залп от ракети по украински градове, а Путин нарече това отплата за атаката срещу руския Черноморски флот през уикенда. Украйна заяви, че е отблъснала повечето от ударите, но някои са ударили електроцентрали, което е причинило прекъсване на електроенергията и водоснабдяването.„Това не е всичко, което можехме да направим“, каза Путин в пресконференция, излъчена по телевизията.
 
БТА