/ istock
Нападение с украински дрон нанесе щети на две фабрики за спирт в руската Тулска област, южно от Москва, съобщи днес губернаторът на областта, цитиран от Ройтерс.

"По предварителна информация няма пострадали. На мястото на инцидента работят специалисти от службите за спешна помощ. Ситуацията е под контрол“, написа в "Телеграм" областният управител Дмитрий Миляев. 

Все още не е ясно колко мащабно е било нападението, което е нанесло щети на фабриките за спирт в град Ефремов и село Лужковски.

При друга украинска атака с дрон са били ударени котелно помещение и сграда, която не е жилищна, в руската Брянска област, граничеща с Украйна. При нападението няма пострадали, заяви областният управител на Брянск Александър Богомаз. Той добави, че руските части за противовъздушна отбрана са унищожили най-малко шест украински дрона над територията на областта.

Киев често е заявявал, че въздушните му атаки на територията на Русия са насочени срещу инфраструктура, която е ключова за военните усилия на Русия, и са в отговор на непрестанните бомбардировки на Москва на украинска територия, отбелязва Ройтерс.

Тази нощ атака с украински дрон е предизвикала експлозия и кратък пожар в химически завод в руската Тамбовска област, заяви нейният управител Максим Егоров, уточнявайки, че няма жертви при нападението. 

В същото време в украинската Сумска област Русия е нанесла смъртоносна атака с дрон, при която са загинали трима цивилни, включително дете. Управителят на областта в Източна Украйна Игор Калченко заяви, че нощната атака е била насочена срещу жилищни сгради, като е нанесла трагични загуби на местната общност.

Руските части за противовъздушна отбрана са унищожили 18 украински безпилотни самолета за една нощ, съобщи днес руското министерство на отбраната.
 
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Атанаси Петров/БТА