/ iStock/Getty Images
Украинските сили за противовъздушна отбрана заявиха, че тази нощ са свалили 22 дрона, с които Москва е атакувала Украйна, предаде украинската новинарска агенция Укринформ.

Между 19:30 и 05:00 ч. местно време руснаците изстреляха крилата ракета Х-59 от въздушното пространство на Курска област и пуснаха 56 бойни дрона от Курска област, Орелска област и град Приморско-Ахтарск. В отразяването на нападението се включиха авиация, зенитно-ракетни подразделения, силите за радиоелектронна борба, както и мобилни огневи групи на военно-въздушните сили и силите за отбрана. Свалени бяха 22 вражески дрона над Сумска, Киевска, Полтавска, Черниговска, Житомирска, Николаевска, Черкаска, Одеска и Тернополска област, се казва в изявлението на силите за противовъздушна отбрана. 

Два дрона излязоха от украинското въздушно пространство в посока Беларус, а 27 изчезнаха от радарите в резултат на мерките, които бяха предприети украинските сили за радиоелектронна борба.

Съобщава се още за пет удара по инфраструктурни обекти, разположени в райони, намиращи се близо до фронтовата линия, каза още украинските сили за противовъздушна отбрана. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Николай Велев/БТА