/ iStock/Getty Images
Министерството на образованието на Турция огласи нареждане, с което отлага преминаването към присъствени занятия в училище на учениците, първоначално планирано за 1 март.

Нареждането е било разпратено до валийствата във всичките 81 окръга на страната. В понеделник турските ученици в големите градове ще продължат да учат дистанционно до второ нареждане, предава БТА.

Датата за евентуално преминаване към присъствени занятия в училище ще бъде огласена официално след заседание на специализирания научен съвет за борба срещу коронавируса. На заседанието, което ще се състои на 1 март, се предвижда да бъде обсъдена епидемиологичната обстановка в страната във връзка с разпространението на пандемията от  COVID-19.

Според близки до съвета източници решенията ще бъдат взети въз основа на показателите за различните области, които са разпределяни в четири категории в зависимост от риска - без риск или с малък, среден и висок ръст на разпространение на коронавирус.

Решенията на съвета ще бъдат огласени от президента Реджеп Тайип Ердоган. Очаква се той да съобщи и при какви условия би могло да бъдат отворени обществените заведения - ресторанти, кафенета и пр., които са затворени от ноември м.г. Преди това бе съобщено, че заведенията ще заработят редовно от 1 март.
БТА