Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Демократите започнаха процедура по импийчмънт
Службата на американския представител за търговията това лято се е отказала да препоръча на Белия дом да поднови част от преференциално търговско споразумение с Украйна под натиска на съветник на президента Тръмп, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

Демократите започнаха процедура по импийчмънт по подозрение, че е злоупотребил със служебното си положение с оказване на натиск над украинските власти, за да разследват политическия му съперник Джо Байдън.
 

Тръмп спира да чете „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“


Демократите подозират Тръмп, че е поставил това разследване като условие да отпусне на Украйна военна помощ за близо 400 милиона долара.
Според "Вашингтон пост" в сделката са били включени и преференциални условия за търговия с Киев.

Вестникът пише, че бившият съветник на Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън е убедил американския представител за търговията Робърт Лайтхайзър да не препоръчва на Белия дом подновяването на привилегии в търговския обмен на Украйна със САЩ. Украйна е ползвала преференции, при които е била освободени от мита.
 

Тръмп: САЩ ще се оттеглят от Парижкото споразумение за климата


Болтън казал през август на Лайтхайзър, че президентът Тръмп ще се противопостави на всякаква инициатива в полза на Украйна, твърди "Вашингтон пост".