Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече в понеделник, че няма да позволи спирането на финансирането на полицията и разпускането на управления, каквито искания имат протестиращите в страната.

Пред служители на правоохранителните органи Тръмп каза: "Няма да има спиране на финансирането, няма да има разформироване на управленията, които ни осигуряват мира, в който живеем.", предава Ей Би Си.

Заляха с черна боя звездата на Тръмп на Алеята на славата (СНИМКИ)

Тръмп каза, че престъпността в САЩ спада, което е резултат от доброто функциониране на правоохранителните органи. Според президента "Понякога виждаме ужасни неща, както напоследък, но 99% от служителите са страхотни хора, които вършат рекордно добра работа."

Гневни от смъртта на чернокожия арестант Джордж Флойд, някои от протестиращите в САЩ, както и редица от най-либералните политици, поискаха да бъдат намалени бюджетите на полицейските управления, а на места те дори да бъдат разформировани.

По-умерените демократи се дистанцираха от тази идея, включително кандидат-президентът Джо Байдън, който ще се яви на президентските избори срещу Тръмп през есента.
БГНЕС