Тръмп изкупи правата върху конкурса Мис Вселена и вече е единствен собственик
Тръмп изкупи правата върху конкурса Мис Вселена и вече е единствен собственик / снимка: БГНЕС, архив

Американският милиардер и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп изкупи от телевизионната компания Ен Би Си втората половина от конкурса "Мис Вселена" и уреди съдебните спорове с нея. Това съобщи самият Тръмп на страницата си в Туитър, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Току-що придобих половината от конкурса "Мис Вселена" от Ен Би Си и уредих всички спорни моменти. Сега аз съм 100-процентов собственик" - съобщи политикът.

Ен Би Си реши да скъса деловите си отношения с Тръмп след изказванията му за мексиканските имигранти. В речта при обявяването на кандидатурата си за президент на 16 юни, 69-годишният милиардер и предприемач заяви, че "когато Мексико изпраща в САЩ своите хора, не изпраща най-добрите си елементи, а проблемните".

По думите на Тръмп мексиканските имигранти са "изнасилвачи", които "носят със себе си наркотици и престъпления". Той призова за построяване на стена по южната граница на САЩ. По-късно Доналд Тръмп заяви, че коментарите му са били насочени към американските политици, а не към правителството или народа на Мексико.

На 29 юни американската компания Ен Би Си съобщи, че прекратява деловите си отношения с магната Доналд Тръмп, и няма да излъчва конкурсите "Мис Вселена" и "Мис САЩ".

Ден по-късно кметството на Богота, столицата на Колумбия, която се кандидатира за домакин на конкурса "Мис Вселена 2015" през март, оповести, че оттегля кандидатурата си заради "непочтителните изявления" на Тръмп.

Източник: БТА