Американският президент Доналд Тръмп, японският премиер Шиндзо Абе и техните съпруги
Американският президент Доналд Тръмп, японският премиер Шиндзо Абе и техните съпруги / Guliver/Getty Images, архив
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп бяха домакини снощи на официална вечеря в чест на премиера на Япония Шиндзо Абе и съпругата му Акие в зимното си имение Мар-а-Лаго във Флорида, на която присъстваха и членове на японската делегация.

САЩ и Япония създават нова структура за водене на икономически диалог

Тръмп пренебрегна въпроса на репортер за съобщенията, че Северна Корея е изстреляла балистична ракета в Японско море. Президентът предпочете да се фокусира върху позитивното и заяви, че визитата на Абе е била "много, много добра" и че с японския лидер са се опознали "много, много добре" за двата дни на неформални срещи и голф, предаде Асошиейтед прес.
 

Американският президент Доналд Тръмп, японският премиер Шинидзо Абе и техните съпруги
Guliver/Getty Images, архив

Професионалният играч Ърни Елс се присъедини към двамата на игрището в Джупитър вчера. Репортерите от двете страни, които бяха затворени в стая със затъмнени прозорци, не успяха да видят как двамата играят, но Тръмп по-късно качи тяхна снимка от игрището и написа в Туитър: "Прекарвам си страхотно, приемайки премиера Шиндзо Абе в Съединените щати!"

В проява на единодушие нито японски, нито американски представители не съобщиха финалния резултат от играта. Вместо това Белият дом разпространи изявление, че денят е бил "и релаксиращ, и продуктивен" и че Тръмп и Абе са имали "отлични разговори по-широк спектър от теми".

Тръмп потвърди ангажимента на САЩ към сигурността на Япония

Американският президент Доналд Тръмп и японският премиер Шинидзо Абе
Guliver/Getty Images, архив


В същото време съпругите им разгледаха Музея Мориками и японските градини в съседния Делрей Бийч. Това беше първото събитие соло като първа дама за Мелания Тръмп, отбелязва АП. Дамите обядваха заедно с Мар-а-Лаго.