/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика Хилари Клинтън да се включи в президентската надпревара в САЩ през 2020 г., при условие, че даде обяснение относно прочутия имейл скандал.

Подновиха разследването срещу Хилъри Клинтън

Имейлите, на които той се позовава в туита си, са свързани с разследване на ФБР срещу Клинтън, която е използвала частен сървър и имейл акаунти по време на мандата й като държавен секретар на САЩ. Клинтън беше обвинена, че е премахнала около 30 000 от своите „лични“ имейли, без да спазва процедурите на Националния архив.

Електронната сага на Клинтън, известна още като „имейлгейт“, я преследва от много години. През 2017 г. материалите, предадени на Държавния департамент, разкриха примери за политиката „плащаш, за да си в играта“, в която бившият държавен секретар, вероятно, е получавала щедри дарения във Фондация „Клинтън“ от частни и държавни донори в замяна на назначения в правителството, политически позиции и държавни договори.

Започва официално разследване за импийчмънт на Тръмп?

Хилъри Клинтън беше основен съперник на президента Тръмп на президентските избори през 2016 г. Тя загуби от него, въпреки че спечели повече на брой гласове, но по-малко щати.
БГНЕС