Торнадо премина през град в Южна Калифорния, като разруши покриви на сгради и изхвърли автомобили, докато продължаващата зимна драма в щата стана още по-дива, предаде АФП.

Въртяща се маса от вятър, каквато обикновено се наблюдава в Средния Запад, връхлетя град Монтебело близо до Лос Анджелис, изпочупи прозорци и накара жителите да се спасяват.

Най-малко 7 души загинаха в южните части на САЩ при силни бури

"Шофирах... и видях това торнадо пред себе си и трябваше да дам заден ход", разказва един от местните собственици на бизнес пред телевизионния канал KTLA.
 


"Торнадото отнесе покрива на сградата. Всички прозорци на колите са изпочупени. Колите бяха унищожени, беше просто хаос".

На кадрите се виждаше как нещо, което изглежда като покрив, кръжи над индустриалните сгради в града, който се намираn на километри от центъра на Лос Анджелис.

Въздушните снимки след това показаха дупки в няколко покрива, изкривени и счупени тръби и инсталации, както и автомобили, които изглеждаха изтласкани от местата за паркиране.
 


"Видях как колите просто се въртят по улиците и това беше най-безумното нещо, което съм виждал някога", казва свидетел.

Националната метеорологична служба съобщи, че разследва това събитие, което нарече "слабо торнадо", както и друго в Карпинтерия, близо до Санта Барбара.
БГНЕС