Само 3 клуба имат финансови и футболни възможности да поискат подписа на Меси - Барса, ПСЖ и Манчестър Сити
Само 3 клуба имат финансови и футболни възможности да поискат подписа на Меси - Барса, ПСЖ и Манчестър Сити / Gulliver/Getty Images
Сапунената опера Меси има нова страница. Най-тиражният британски вестник The Sun уверява, че Манчестър Сити предлага на капитана на Барселона почти 500 милиона евро за петсезонен договор - 2+1 г. в Манчестър, плюс още 2 сезона в Ню Йорк Сити от щатската футболна лига. В допълнение - възможността за изиграване на сезон в Индия или в Обединените арабски емирства. Има и вариант за 8-годишен контракт, като на Меси се предлага да стане посланик на групировката от ОАЕ City Football Group с 10 отбора на четири континента.

Предишното предложение на „Гражданите“ преди 6 месеца бе на стойност 693 милиона евро. От 1 януари 2021 г. Меси има право да преговаря с други отбори, тъй като договорът му с Барса изтича на 30 юни тази година.

Сега офертата към него е занижена заради влошената обстановка в бизнеса заради коронавирусната пандемия. Според „Сън“ Хорхе Меси, бащата на футболиста, който движи делата му извън терена, е призовал отборите, които искат сина му, да представи предложенията си през декември. В Манчестър оценяват Меси като играч, който носи 300 милиона евро приходи за Барселона, и считат, че оферта от 1 155 000 евро на седмица за 34-годишен играч е достатъчна.

Аржентинската звезда приключва договора си с Барселона на 30 юни и засега е неизвестно дали ще реши да подпише за ПСЖ, Манчестър Сити или да продължи контракта си с Барса, която ще избира нов президент.

Превод и редакция: DarikNews