/ БГНЕС
Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще състави ново правителство, което да осъществи успешно Брекзита, въпреки че Консервативната й партия загуби абсолютното си мнозинство в парламента след вчерашните избори, предаде Франс прес.

В парламента мога да разчитам на подкрепата на "приятелите си" от северноирландската Демократична юнионистка партия, заяви Мей, цитирана от Ройтерс.

БГНЕС

"Ще продължим да работим с нашите приятели и съюзници, по-специално от Демократичната юнионистка партия. Двете ни партии са в чудесни отношения от много години и това ми дава увереността, че ще можем да работим заедно в интерес на цяла Великобритания", заяви Мей след кратка среща с кралица Елизабет Втора, от която тя официално поиска разрешение да състави ново правителство.

Партията на Мей печели вота на Острова

Преговорите за излизането на Великобритания от ЕС ще започнат на 19 юни, както е предвидено, заяви Мей, цитирана от ТАСС.

"Сега ще съставя правителство, което може да даде яснота и да води Великобритания напред. Това правителство ще преведе страната през критично важния етап на преговорите по Брекзита, които ще започнат след 10 дни", заяви Мей.
 
БТА