/ БГНЕС
Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке потвърди докладите – включително своя собствен от понеделник- за навлизането на руските войски в жилищните райони на донецкия град Селидово.

През последните няколко седмици градът бе успешно отбраняван от 15-та бригада на Националната гвардия на Украйна "Кара-Даг“. Руските войски заобиколиха Селидово от север и юг и също си пробиха път през въглищна мина в централния участък на фронта. В понеделник експертът по анализ на отворени данни обяви, че руските въоръжени сили са завзели мината и може да са навлезли в жилищните райони на града.

"Руската армия продължава да настъпва в източната част на Селидово. "Кара-Даг“ убива много от войниците й, но много повече от тях се придвижват към централната част на града, докато други продължават да извършват обходна маневра, за да го обкръжат. Същата руска тактика, която проработи в повече от десет други града“, пише Рьопке.

Той публикува и кадри с издигнати руски знамена над високи жилищни сгради в центъра на Селидово. "Или това е пиар трик от руски дронове и/или проруски местни жители, или... знаете какво“, подчертава анализаторът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Агенция "Фокус"