Световни агенции отразиха оставката българския вътрешен министър
Световни агенции отразиха оставката българския вътрешен министър / netinfo
Агенциите Франс прес, Ройтерс и ДПА съобщиха за оставката на българския вътрешен министър. Петков подаде оставка, след като министерството му бе разтърсено от скандал с корупция, а самият той призна, че е имал контакти с хора от средите на организираната престъпност, посочва АФП.

Ройтерс отбелязва, че премиерът Сергей Станишев е приел оставката. Брюксел прикани София да предприеме спешни действия след убийствата на автор на книги за могъщия престъпен свят в България и на ръководителя на енергийна компания, отбелязва още Ройтерс.

ДПА посочва, че вътрешният министър се оттегля на фона на настоятелните искания на опозицията той да подаде оставка заради връзки с организираната престъпност. Това става два дни, след като социалистическото правителство оцеля при гласуването на петия вот на недоверие в парламента, поискан от опозицията. В доклада на Европейската комисия от февруари бяха отправени критики към България заради неохотата й да се бори с организираната престъпност. Следващият доклад ще бъде през юни, напомня ДПА.