Двама души са убити при стрелба в гръцкия квартал на канадския град Торонто в неделя вечерта, единият от тях е стрелецът. Ранени са 13 души, съобщи началникът на градската полиция Марк Сондърс, цитиран от Франс прес. Загинала е млада жена, съобщи той на пресконференция. Пострадалите са откарани в болница; сред тях има деветгодишно момиче, което е в критично състояние. Няма данни за пострадали българи, съобщиха от Министерството на външните работи.

Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Торонто

https://twitter.com/chicagotribune/status/1021260514624770048

Стрелбата е открита в Грийктаун на пресечката на булевардите "Данфорт" и "Лоуган", около 22.00 часа местно време в неделя. Очевидци съобщават, че са чули между 10 и 30 изстреля. В района има много популярни ресторанти, кафенета и магазини. Извършителят, който е стрелял с пистолет, е убит в престрелка с полицията, добави Сондърс и обясни, че още е твърде рано за предположения какви може да са били мотивите му.
 Дъг Форд, главният министър на провинция Онтарио, където се намира Торонто, заклейми в Туитър "ужасяващия акт на насилие, извършен с огнестрелно оръжие".


Напоследък в Торонто зачестиха случаите на сблъсъци с използване на огнестрелно оръжие, главно между престъпни групировки, отбелязва Франс прес. От началото на година е имало 212 случаи на стрелба, отнели живота на 26 души. За сравнение: за същия период на миналата година е имало 188 случая и 17 убити.
БТА