/ Митрополия на Западна и Средна Европа
С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в британската столица Лондон беше отслужена Света литургия в църквата "Св. Пантелеймон", в кв. "Хароу". Това е първата литургия след шестмесечно прекъсване на богослужението, което досега се извършваше в параклиса "Св. Йоан Рилски", намиращ се в българското посолство, съобщиха от Българската патриаршия.

Причината за прекъсването на богослужението за българската общност е била заради влошеното здравословно състояние на сегашния енорийски свещеник в Лондон отец Симеон Илиев. Светата литургия е отслужил протойерей д-р Добромир Димитров, който е бил определен от митрополит Антоний и от епархийския съвет да обгрижва духовно многобройните българи в Лондон.

Стотици се поклониха пред чудотворната икона на Света Богородица в Роженския манастир

Храмът "Св. Пантелеймон" в кв. "Хароу" е един от най-красивите и големи православни храмове в британската столица, и беше любезно предоставен за духовните нужди на българите от архиепископа на Тиатира и Великобритания Никита от Константинополската патриаршия, който поддържа най-добри връзки с представителите на различните поместни църкви във Великобритания.

Православната българска мисия "Св. Св. Константин и Елена" търси различни варианти за намиране на постоянен храм, който да стане духовен център и да обгрижва многобройните българи в британската столица, информират от Българската патриаршия.