Поразена е жилищна сграда, има и ранени
Най-малко двама души са убити при удар срещу жилищен блок в Киев, предаде Франс прес. Поразеният блок е на 15 етажа, допълва Асошиейтед прес.

Блокът се намира в квартала Святошински, в западната част на Киев. Двадесет  и седем души са били спасени от поразената сграда, в която е избухнал и пожар, добавя Франс прес. Смята се че в блока има останали хора, посочва Асошиейтед прес.

В последните дни боевете се засилиха около Киев, който е почти обкръжен от руските сили, нахлули в Украйна на 24 февруари. Повече от половината от трите милиона жители на киевската агломерация вече са я напуснали от началото на руската офанзива. Вчера бе съобщено за няколко убити и ранени при бомбардировки в различни квартали на града.

Според украинските военни блокът е бил поразен от артилерийски обстрел, посочва агенцията.

Стрелба има на много места в украинската столица, която руските сили се опитват да обкръжат, добавя Франс прес. Зачестили са руските удари през нощта по северозападните предградия Ирпин, Гостомел и Буча, заяви ръководителят на Киевска област Олексий Кулеба по украинската държавна телевизия, предаде
БГНЕС