/ iStock/Getty Images

Гръцки военни самолети излетяха да ескортират полет на „Райънеър” от Полша до Гърция с над 190 души на борда, след като властите бяха алармирани за бомба в самолета, каза източник от министерството на отбраната.

Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29

Два самолета F-16 бяха изпратени да ескортират полета от Катовице до Атина, когато самолетът навлезе в гръцкото въздушно пространство от Северна Македония, каза източникът пред АФП. По-рано самолетът е бил ескортиран от унгарски военни самолети, добави служителят.

Самолетът кацна на изолирано място на международното летище в Атина и бе проверен от екип за обезвреждане на бомби, съобщи държавната информационна агенция АНА. По-рано той е бил пренасочен да лети над морето, докато наближава Атина, като предпазна мярка

Български изтребители оказаха помощ на пътнически самолет след сигнал за бомба на борда

При претърсването на пътниците и самолета "не е открито нищо подозрително", се казва в изявление на полицията.

Пьотр Адамчик, ръководител на отдела за връзки с обществеността на летището в Катовице, заяви, че са получили предупреждение по телефона, докато самолетът е прелитал над Словакия.

"След като самолетът излетя, в информационния център на летището се получи обаждане за възможно наличие на взривно устройство на борда", каза Адамчик пред АФП.

БГНЕС