/ iStock/Getty Images
"Заразените с коронавирус в Швейцария са се увеличили за денонощие със 180, с 30 по-малко от предния ден", съобщи конфедералното управление по здравеопазване, предаде ТАСС.

Швеция премахва ограниченията за пътуване до четири страни

Общият брой на регистрираните носители на вируса от началото на пандемията е 35 323,
сред които 1039 само за последните седем дни. В страната досега са починали 1706 души с коронавирус, включително двама през последните 24 часа.

Нивото на заболеваемост в страната е 413,4 заразени на 100 хиляди жители, а смъртните случаи са 20 на 100 хиляди. По време на пандемията са били хоспитализирани 4341 човека.

През март и началото на април в Швейцария бяха установявани по повече от хиляда нови случая всеки ден. После настъпи спад в новите случаи, които в края на юни започнаха отново да се увеличават.

Колко смъртоносен е новият коронавирус

На 28 февруари в конфедерацията бяха въведени карантинни мерки срещу разпространението на коронавируса, като от 27 април започна постепенното им смекчаване. От 22 юни животът в страната на практика се върна в обичайните норми.

Заради влошаването на епидемиологичната обстановка на 6 юли властите върнаха заповедта да се носят маски в обществения транспорт, което правило действа на международното летище в Женева от 28 юли.

Освен това бе решено всички лица, пристигащи от държави и области с висок риск да бъдат поставяни под 10-дневна карантина. 
БТА