Майк Помпейо
Майк Помпейо / БГНЕС
Директорът на ЦРУ Майк Помпейо каза вчера, че Русия и други се опитват да саботират изборите в САЩ, като следващия важен вот е през ноември, когато републиканците ще се опитат да запазят контрола си в Конгреса, предаде Ройтерс.
 
Нова скандална книга за Тръмп, той я определи като пълна с лъжи

Американските разузнавателни служби заключиха, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г., за да се опита да помогне на президента Доналд Тръмп за спечели, отчасти чрез хакване и публикуване на имейли, поставящи в неудобно положение кандидатката на демократите Хилари Клинтън, а също разпространявайки пропаганда в социалните медии.
 
Колко струва досега разследването за руска намеса в американските избори?

Пред телевизия Си Би Ес Помпейо каза, че руската намеса е започнала отдавна и продължава. Запитан дали Москва в момента се опитва да повлияе на американските избори той отговори утвърдително и добави, че е така от десетилетия.
 
Тръмп: Путин ми каза, че не се е намесил в изборите в САЩ

"Продължавам да се безпокоя не само от руснаците, а и от усилията на други", призна Помпейо, без да съобщи подробности. "Имаме много врагове, които искат да подкопаят западната демокрация", допълни той.
 
Тръмп: Путин е убеден, че Русия не се е месила в изборите, аз съм с нашите агенции

Пред телевизията шефът на ЦРУ заяви, че като част от екипа за национална сигурност агенцията му изпълнява важната функция да гарантира сигурността и демократичността на американските избори.
БТА