Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новата скандална книга за него, която предстои да бъде публикувана днес, е "пълна с лъжи, погрешни тълкувания и източници, които не съществуват", предаде Ройтерс.
 
В коментар в Туитър от късно снощи местно време Тръмп увери, че е забранил достъпа на автора на "измамната книга" Майкъл Улф до Белия дом. "Никога не съм говорил с (Улф) за книгата", подчерта президентът на САЩ.

Адвокатите на Тръмп искат да бъде спряна книга
 
"Вижте миналото на това момче и гледайте какво ще се случи с него и с Окаляния Стив", написа още Тръмп.
 
Скандалната книга за президента на САЩ, разпространени откъси от която предизвикаха спорове, ще бъде публикувана още днес, а не във вторник, както бе предвидено първоначално, съобщиха по-рано нейният автор и издател, цитирани от Франс прес.
 
По-рано ДПА предаде, че адвокатите на Тръмп са заплашили да предприемат незабавно действия за блокиране на нейното публикуване.
 
"И ето. Вие можете да си купите (книгата и да я четете) утре. Благодаря, г-н президент", написа в Туитър авторът Майкъл Улф, цитиран от Франс прес.
 
Вчера адвокати на президента на САЩ призоваха да бъде спряно незабавно разпространението на книгата "В Белия дом на Тръмп: огън и ярост". Това стана ден след като публикувани откъси от нея предизвикаха ожесточена полемика.

Тръмп обвини бившия си съветник Банън, че си е загубил ума
 
Авторът Майкъл Улф описва първата година от престоя на Тръмп в Белия дом като постоянен хаос и интриги около един президент, осмиван от собствените си сътрудници, отбелязва Франс прес. Уволненият бивш главен стратег на Белия дом Стив Банън е цитиран да определя среща на представители на предизборния щаб на Тръмп с руснаци като предателство.
 
Американското президентство осъди "смешните лъжи" на една книга, натруфена с "таблоидни клюки".
 
Според правни експерти всички евентуални съдебни искове на Тръмп срещу автора и издателя, както и срещу Стив Банън, почти сигурно са обречени на провал и може да доведат до още позорни разкрития, предаде Ройтерс.

През август Банън напусна поста на главен стратег на Белия дом 
БТА