Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС, архив
Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп поискаха да бъде спряно публикуването на книга за американския президент, ден след като публикувани откъси от нея предизвикаха спорове, предаде Франс прес.

Банън твърди, че среща на хора от екипа на Тръмп с руснаци била непатриотична

В писмо адвокатите на Тръмп заклеймиха "фалшивите и неоснователни" свидетелски разкази в книгата "Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп" и поискаха авторът Майкъл Улф и издателят незабавно да спрат публикуването на книгата, която трябва да бъде пусната в продажба на 9 януари.
 
Книгата е написана въз основа на над 200 интервюта с Тръмп, с висши представители на Белия дом и други хора. Авторът е редактор в списание "Холивуд рипортър".
 
Тръмп обвини бившия си съветник Банън, че си е загубил ума 

Бившият съветник на Тръмп - Стив Банън
БГНЕС

Именно в тази книга бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън нарича според медийни публикации "непатриотична" и "изменническа" срещата от юни 2016 г. на група руснаци със сина на Доналд Тръмп и с водещи представители на предизборната кампания на баща му. В книгата Банън изразява изумление от срещата, състояла се в Тръмп тауър в Ню Йорк. На нея е присъствала руската адвокатка Наталия Веселницкая, за която се твърди, че е предлагала компрометиращи сведения за кандидат-президента на Демократическата партия Хилари Клинтън. Срещата е обект на федералното разследване за потенциална руска намеса в предизборната кампания в САЩ и за връзки на хора от екипа на Тръмп с Русия.
 
През август Банън напусна поста на главен стратег на Белия дом 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

След като откъсите от книгата станаха обществено достояние, президентът Тръмп обвини Банън, че си е "изгубил ума". „Стив Банън няма нищо общо с мен или моето президентство. Когато бе уволнен, той не само загуби работата си, но и разума си“, каза американският държавен глава. 
БТА