Селма Блеър
Селма Блеър / Gulliver/Getty Images
В него основно място заема борбата ѝ с множествената склероза
Селма Блеър присъства на премиерата на документалния си филм, заобиколена от свои роднини. Сред тях беше и малкият ѝ син Артър.

Само преди три години, през октомври 2018 г., Селма Блеър разкри, че страда от множествена склероза. Решена да даде гласност на своята битка с болестта, за да премахне тенденциите на стигмата и да насърчи тези без нейния глас, 49-годишната актриса смело се бори през трудни етапи на грижа като химиотерапия и трансплантация на стволови клетки.

Днес тя се оправя, както беше обявила пред пресата. „Прогнозата ми е добра. В ремисия съм. Стволовите клетки ме поставиха в ремисия. Отне около година, докато възпалението и лезиите наистина намалят“, каза тя през август миналата година..

През последните месеци тази, която се вижда във филмите „Секс намерения“ и „Отмъщението на една блондинка“, допринесе за създаването на автобиографичен документален филм „Представяме Селма Блеър“, режисиран от нейната приятелка режисьорка Рейчъл Флайт.
 
В него Селма Блеър документира своя опит, разкривайки как се е приспособила към новия начин на живот, след като е научила за диагнозата си. Премиерата на филма, който ще бъде достъпен на 21 октомври 2021 г. в Discovery +, е на 15 октомври, в Лос Анджелис.

Естествено на събитието присъства Селма Блеър. Облечена в искряща рокля на Джени Пакъм, актрисата беше придружена от сина си Артър. 10-годишното момче, което е най-големият ѝ поддръжник, изглеждаше очарователно в светлосиня риза, тъмно яке и бежови бермуди. Артър е роден от предишната връзка на Селма Блеър с модния дизайнер Джейсън Блейк.
 
През 2019 г. актрисата разкри пред „People“, че синът ѝ никога не гледал на болестта ѝ като на слабост, а по-скоро като на сила. „Той каза:„ Мама не е болна, мама е смела “. Той ми каза: „Харесва ми, когато ме вземаш от училище, защото караш други деца да се смеят и отговаряш на всичките им въпроси.“ Нямах представа, че Артър се гордее с това. Казвах си, че вероятно го смущавам. Но вече знам, че е обратното, беше един от най -гордите ми моменти “, каза емоционално тя.
БГНЕС