Саркози: Позициите ни с Обама съвпадат по много въпроси
Саркози: Позициите ни с Обама съвпадат по много въпроси / снимкa: БГНЕС

Приключи срещата в Елисейския дворец на френския президент Никола Саркози с кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Барак Обама, предаде Франс прес.

След срещата двамата дадоха пресконференция. На нея френският президент описа разговора си с Обама като "много вълнуващ". "По много въпроси позициите ни с Барак Обама съвпадат", допълни Саркози. Той припомни, че французите и американците са свързани с топли чувства. "Французите обичат американците", подчерта френският държавен глава.

"Средностатистическият американец обича страшно много французите", припомни Обама. "Европейците обаче гледат на американците като на привърженици на едностранния подход, като на военнолюбци и имат склонността понякога да забравят огромните жертви, които американските военни и данъкоплатци направиха, за да помогнат за изграждането на Европа", отбеляза Обама.

Обама ще отпътува от Париж за Лондон, където ще вечеря с британския премиер Гордън Браун. Официалната среща на Обама с Браун е насрочена за утре.