/ iStock/Getty Images
Броят на смъртните случаи, причинени от заразяване с новия коронавирус в щата Ню Йорк, нарастна със 783 за един ден, достигайки 8 627. Това съобщи в събота на онлайн пресконференция в сайта си губернаторът на щата Андрю Куомо.

Един от островите край Ню Йорк се превърна в новото гробище на града (ВИДЕО)

Страшната новина е, че в петък, са загинали 783 души. Това не е най-високата регистрирана цифра ", добави Куомо. Според данните, които цитира, на 5 април 599 души са загинали от коронавирус, на 6 април - 731, на 7 април - 779, на 8 - 799 и на 9 април - 777. "Както можете да видите, показателите до известна степен са се стабилизирали. Но те се стабилизираха на ужасяващо ниво “, обясни той.

Над 17 000 са починалите от COVID-19 в САЩ

„Общият брой на смъртните случаи в щата е 8 627, той се е увеличил от 7 844“,
каза губернаторът. Куомо отбеляза, че растежът на случаите, при които хората се нуждаят от хоспитализация, се е забавил до известна степен.

Според губернатора, все още няма яснота кога може да бъде отменена заповедта жителите да не напускат домовете си излишно и да бъдат премахнати ограниченията върху бизнес дейността.

Рекорд за едно денонощие: В Ню Йорк са регистрирани 779 смъртни случая от COVID-19

„Всеки иска да чуе, че всичко ще приключи след две седмици, след три или четири седмици“, заяви Куомо. Той подчерта, че не може да назове конкретни дати. Според университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на информация от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 503 500 случая на коронавирусна инфекция. Загинали са над 18 800 души.
БГНЕС