Сайтът на Барак Обама вече стартира
Сайтът на Барак Обама вече стартира / БГНЕС

Стартира сайтът на новоизбрания президент на САЩ Барак Обама. На него се приканват потребителите да споделят как виждат бъдещето на страната, предаде АФП. Сайтът www.change.gov ще бъде платформа на новоизбрания президент до встъпването му в длъжност след 75 дни.

"Историята на тази кампания е вашата история", се казва на сайта, който призовава американците да "споделят своите идеи, за да станат част от трайните позитивни промени". При желание, потребителите могат и да кандидатстват за работни места чрез уебсайта или да се осведомят за програмата и приоритетите на новоизбрания президент, съобщава БГНЕС.

Междувременно кореспондентът на Дарик радио в Белгард предаде, че Балканският полуостров е на дъното на приоритетите на администрацията на новия американски президент Барак Обама. Това е твърдение на зам.-председателя на Американския институт за мир Даниел Сервер.

По думите му промяна в американската политика ще има, но тя ще се отнася за финансовата криза, Иран, Ирак, Афганистан и Северна Корея, а това на практика означава, че Америка ще остави в най-голяма степен на Европейския съюз проблемите на Балканите.