/ iStock
Починал е бившият приятел на олимпийска атлетка от Уганда Ребека Чептегей, който я подпали и уби преди повече от седмица.

Мъжът получи тежки изгаряния при нападението. Диксън Ндиема устрои засада на Ребека, докато спортистката се прибираше от църква и я заля с бензин. След което той я подпали.

Местните власти казаха, че между тях е имало конфликт за малко парче земя в северозападна Кения, където Чептегей живее и тренира.

Ндиема е починал в понеделник вечерта в интензивното отделение, където беше приет с повече от 30% изгаряния по тялото, потъврди пред BBC д-р Оуен Менах.
 

медал
iStock


Угандийската лекоатлетка Ребека Чептегей, която участва в маратона на Олимпийските игри в Париж през миналия месец, почина в болница в Кения, след като беше нападната от партньора си, обяви на 5 септември президентът на Олимпийския комитет на Уганда Доналд Рукаре.

Чептегей бе лекувана, след като получи 80% изгаряния по тялото си.

Диксън Ндиема е купил буркан с бензин, излял го е върху нея и я е запалил по време на спор в неделя. Той бе лекуван в същата болница.

Ребека Родителите на Чептегей казаха, че дъщеря им е купила земя в Транс Нзоя, за да бъде близо до многото атлетически тренировъчни центрове в окръга.

Според доклад, двойката е била чута да спори за земята, където е построена къщата, преди да започне пожарът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня