/ БГНЕС
След две седмици на трескави спекулации за изчезването на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, неговото министерство пусна клип, на който той говори на среща на висши генерали, предаде Би си си. Четейки от записки и от време на време проявява говорни дефекти, Шойгу говори за доставката на оръжие на войските в Украйна.

Имаше интензивни спекулации, че той има здравословни проблеми или е получил сърдечен удар. Нищо не показва обаче кога е заснет клипът.

Рано в събота сутринта Би би си разпространи съобщението на Антон Герашченко, който е съветник на украинския вътрешен министър, че Сергей Шойгу е получил инфаркт.

Киев: Руският министър на отбраната е получил инфаркт


Шойгу не бе виждан публично от 11 до 24 март, когато се появи за кратко във видеоклип пуснат от Путин. "Инфарктът на Шойгу е станал след тежкото обвинение от страна на Путин за пълния провал на инвазията в Украйна", написа Герашченко във Facebook. Според него в момента Шойгу се "възстановява" в болница. Би би си подчерта, че до новината на Герашченко руските власти не са съобщавали за здравословни проблеми на Шойгу.

Няколко часа по-късно руското министерство на отбраната разпространи съобщение за среща на Сергей Шойгу с ръководството на Министерството на финансите, посветена на изпълнението на държавните поръчки за отбрана.
БГНЕС