В новогодишната нощ Русия и Украйна си размениха над 200 военнопленници. Това обаче стана на фона на нови взривове в Киев и сирени за въздушна тревога в много райони на Украйна.

Киевската градска военна администрация съобщи, че нейните сили за противовъздушна отбрана са свалили 32 въздушни цели над украинската столица малко след полунощ.

Няколко експлозии са били чути в града, докато въздушна тревога е били активирани в цялата страна в първите часове на 2023 г., според местни медии.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили по-късно съобщи, че е унищожил 13 ирански дрона, докато руските сили са изстреляли 31 ракети и са нанесли 12 въздушни удара, като са извършили повече от 70 атаки от многократни ракетни установки.

Ръководителят на Киевската регионална военна администрация Олексий Кулеба каза в неделя, че са нанесени допълнителни щети на инфраструктурата на Украйна.

"През нощта Киевска област отблъсна атака от дронове. Страната-терорист се насочи към обекти на енергийната инфраструктура", написа Кулеба в публикация в Telegram.

Той добави, че са пуснати приблизително "три дузини дронове" и не са регистрирани жертви. През цялата нощ "службите за спешна помощ са работили на мястото на нанесните удари", каза още украинският служител.
БНР