Рогозин: Някой си Шаламанов убедил Близнашки отново да предаде Русия
Рогозин: Някой си Шаламанов убедил Близнашки отново да предаде Русия / снимка: БГНЕС

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обвини в профила си в „Туитър" българския служебен министър-председател Георги Близнашки, че е предал Русия.

„Някой си Шаламанов убедил премиера Близнашки още веднъж да предаде Русия", написа Рогозин, добавяйки линк към информация на агенция ТАСС, че България е решила да спре използването на руски изтребители.

Вчера на въпрос, свързан с програмата „България в НАТО и Европейската отбрана 2020" и проекта за нов тип изтребител, министърът на отбраната Велизар Шаламанов коментира, че нищо не е предрешено.

Запитан дали 8-10 изтребителя могат да заменят 35 руски МиГ, Шаламанов каза, че, доколкото му е известно, в България през последните двадесет и няколко години никога не са летели повече от 4-5 изтребителя. „Така че, ако можем да придобием 8-10 многоцелеви изтребителя, България ще бъде поне в петкратно по-добро състояние. Освен това в 28-те страни членки на НАТО има много изтребители, въпросът е ние да имаме български изтребители, за да може съвместно да гарантираме сигурността на България", каза той.

Вицепремиерът Рогозин често предизвиква полемики с публикациите си в „Туитър".

Източник: Vesti.bg