/ ThinkStock/Getty Images
Италиански полицаи са разследвани по подозрение, че са изнасилили две американски студентки във Флоренция, съобщиха медиите. Двете млади жени – на 19 и 21 години, са били в нощен клуб в сряда вечерта, когато в заведението става сбиване и собственикът повикал полиция.

Италиански град в шок от групово изнасилване на туристка

Отзовали се шестима полицаи, като четирима си тръгнали малко по-късно след като редът бил възстановен, а другите двама останали. Те заговорили двете американки, които били видимо пияни и им предложили да ги откарат у дома, след като чужденките не успели да извикат такси.

Американките твърдят, че са били нападнати от полицаите веднага след като се прибрали, в ранните часове на четвъртък. Едната била изнасилена на двора, а другата в къщата. Полицаите и момичетата са заснети на камерата за наблюдение в колата. Съседите не са чули викове за помощ.

Двете американки са прегледани в болница, а лекарите отбелязали, че едната все още не била изтрезняла, но и двете изглеждали силно изтощени, според в. „Република”. Всяка година тосканският град Флоренция е посещаван от хиляди американски студенти по обменни програми на около 40 университета и за участие в езикови курсове.
БГНЕС