Кралят на сръбската фолк музика Шабан Шаулич, който загина в тежка катастрофа в Германия в неделя, причинена от пиян шфьор без книжка, е излязъл сам от колата, бил е в съзнание и е говорил, съобщи лекарката, която оглавяваше екипа за спасяването на живота на певеца, съобщава сръбският вестник "Блиц".

Шабан Шаулич загина в катастрофа

Той говорел на сръбски и лекарите не го разбрали, но бързо схванали, че го боли гърлото и състоянието му се влошава. Спазвайки германските медицински стандарти те му дали успокоително и преценявайки, че е най-тежко ранен, го изпратили в най-добре оборудваната клиника в Билефелд с хеликоптер.
Спътниците му били изпратени в други две клиники с линейки, които заедно с пожарните коли на мястото били около 40 на брой.

Колата на Шабан Шаулич била блъсната от пиян шофьор без книжка

Лекарите трябвало да отворят гръдния му кош и установили, че аортата се е спукала. Според тях поради силния удар предпазният колан е натиснал мястото и е спукал кръвоносния съд.

В протокала било записано, че Шаулич е починал в 10.25 часа.

Катастрофата стана в неделя сутринта, когато автомобил, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби в автомобила, в който пътуваше певецът.

В родния му град Шабац бяха разлепени плакати с призив към всички, които желаят, да подпишат инициатива за промяна на името на родната му улица в улица "Шабан Шаулич".
БТА