/ БГНЕС
Украйна съобщи, че 10 души, сред които и малко дете, са били ранени при едновременните руски удари по три града в източната част на Донецка област, а още петима са затрупани под развалините, предаде АФП.

Индустриалният регион е свидетел на едни от най-ожесточените сражения по време на близо двегодишната руска инвазия, като Кремъл твърди, че го е анексирал миналата година.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко съобщи, че руските сили са изстреляли шест ракети С-300 по Покровск, Новогродивка и Мирноград.

"В резултат на обстрела са ранени 10 души, сред които четири деца. Още петима души се издирват под развалините", заяви той в социалните мрежи.

В Покровск Клименко каза, че шестмесечно бебе е било ранено заедно с момчета на 13 и 16 години.

"Един от снарядите се взриви в двора на къща, в която живее семейство с две деца. В резултат на обстрела покривът и стените на къщата са разрушени, а семейството е погребано под развалините", добави той.

Едни от най-интензивните сражения през последните седмици се водят източно от трите села в град Авдийвка, който е на фронтовата линия.

Руските сили и техните проксита контролират големи територии от Донецка област от 2014 г. насам, когато мащабните продемократични протести в Украйна доведоха до сепаратистки конфликт на изток. 
БГНЕС