Руският президент Владимир Путин отново предложи за министър-председател заемащия същата длъжност в момента Дмитрий Медведев, малко след като се закле за четвърти път като президент на Русия.
 
Медведев даде имената на кандидатите за вицепремиери в новия си кабинет

"Президентът на Руската федерация внесе кандидатурата на Дмитрий Медведев в Държавната Дума (долната камара на парламента), за да получи съгласието й", съобщиха от Кремъл в изявление. Медведев е президент на Русия от 2008 г. до 2012 г. и министър-председател от 2012 г. до 2018 г.

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за четвърти път (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Владимир Путин
БГНЕС


Днес официално Владимир Путин встъпи в длъжност като президент на Русия, съобщиха световните агенции. Той постави ръката си върху конституцията на церемония в Андреевската зала на Големия кремълски дворец и се закле да служи на руския народ, да опазва правата и свободите му и да защитава руския суверенитет.
 
"Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще", заяви той след полагането на клетвата.
 

Дмитрий Медведев
БГНЕС


Социолози отчитат спад в доверието към Путин в Русия

Преизбран през март със 76,7% от подадените на президентските избори гласове - най-високият резултат от идването му на власт - Путин ръководи страната от 2000 г. като държавен глава или правителствен ръководител. "Напълно съзнавам каква огромна отговорност нося към всички вас, към Русия", увери Путин на церемонията.
БГНЕС, БТА