/ БГНЕС
Номинираният от президента Владимир Путин за премиер на Русия Дмитрий Медведев предложи кандидатурите на Максим Акимов, Юрий Борисов, Татяна Голикова, Олга Голодец, Алексей Гордеев, Виталий Мутко, Дмитрий Козак и Константин Чуйченко за вицепремиери в следващото руско правителство на среща с депутати от партия "Единна Русия" в парламента, предаде ТАСС.
 
Путин предложи отново Дмитрий Медведев за премиер на Русия

Според участник в срещата Медведев предлага Акимов да отговаря за транспорта, комуникациите и дигиталните технологии, Борисов - за отбранително-промишления комплекс, Голикова - за здравеопазването, Голодец - за културата и спорта, Гордеев - за селското стопанство, Мутко - за строителството и Козак - за енергетиката и промишлеността. Чуйченко е предложен за ръководител на Апарата на правителството.
 
Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за четвърти път (СНИМКИ/ВИДЕО)

За първи вицепремиер Медведев е предложил Антон Силуанов. Смята се, че той ще запази и финансовото министерство.

Днес официално Владимир Путин встъпи в длъжност като президент на Русия, съобщиха световните агенции. Той постави ръката си върху конституцията на церемония в Андреевската зала на Големия кремълски дворец и се закле да служи на руския народ, да опазва правата и свободите му и да защитава руския суверенитет.
 

БГНЕС


"Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще", заяви той след полагането на клетвата.

Преизбран през март със 76,7% от подадените на президентските избори гласове - най-високият резултат от идването му на власт - Путин ръководи страната от 2000 г. като държавен глава или правителствен ръководител. "Напълно съзнавам каква огромна отговорност нося към всички вас, към Русия", увери Путин на церемонията.
БТА