Пуснаха Ребека Брукс под гаранция
Пуснаха Ребека Брукс под гаранция / снимки: Reuters

Бившият шеф на британския клон на медийната империя на Рупърт Мърдок Ребека Брукс бе освободена от съда под гаранция, предаде Асошиейтед прес.

Брукс, която през юли миналата година подаде оставка като главен изпълнителен директор на News International, е обвинена в опит за прикриване на доказателства за подслушване на телефони от вече закрития таблоид на Мърдок News of the World. Според прокуратурата тя е взела кутии с материали от архива на седмичника и е скрила документи, компютри и други неща от полицията.

Още петима души - съпругът на Ребека Брукс Чарли Брукс, нейният личен асистент, шофьорът й и двама души от охраната на News International- са обвинени в опит за възпрепятстване на правосъдието.

Брукс, която е семейна приятелка на британския премиер Дейвид Камерън, отрича да е извършила нещо нередно, предава БТА. На днешното кратко заседание на съда тя само потвърди името и адреса си.

И шестимата обвиняеми бяха пуснати под гаранция до следващото заседание на съда, което е на 22 юни.

Скандалът с подслушването на телефони разтърси медийната империя на Рупърт Мърдок и предизвика три полицейски разследвания, при които бяха арестувани над 40 души.

Британският премиер, който е дългогодишен приятел на съпруга на Ребека Брукс, с когото са съученици, ще се яви утре пред комисията, разследваща порочната практика.

Пуснаха Ребека Брукс под гаранция
netinfo