Гръцката прокуратура разследва инциденти с родители, които са против носенето на маски и тестването на децата им срещу COVID-19 в училищата, съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Прото тема". Учебната година в Гърция започна с изискването за задължително носене на маска и самостоятелно тестване за учениците, за да се предотврати разпространението на заразата.

Медици в Гърция организират стачка срещу задължителната ваксинация

В последните дни все повече зачестяват случите, в които родители не само отказват да пращат децата си с маска, но и изпращат полиция при учители и подават жалби срещу преподаватели. От министерството на образованието напълно подкрепят учителите, посочва изданието като допълва, че министерството покрива и разходите при евентуални съдебни действа.

Според преподавателя в Атинския университет Димостенис Сараянис ако не бъдат наложени по-строги мерки, пандемията сред децата и в Северна Гърция ще придобие кошмарни измерения, съобщава електронното издание на вестник "Та неа". По думите му учебните заведения не изпълняват напълно предписаните мерки и ако това не се промени, до края на годината в страната ще бъдат регистрирани 12 хиляди случая сред децата. Сараянис смята, че ситуацията в Северна Гърция, където болниците вече са претоварени, е особено тревожна и пикът на заболеваемостта ще настъпи по-рано от миналата година.

В Гърция започна доставка на лекарства с дронове

Гръцки специалисти предупреждават за сериозни неприятности, създавани от хората, отричащи съществуването на вируса, съобщава "Та неа", като посочва, че роднини искат ексхумация на телата на техни близки, за да се потвърди, че са починали от COVID-19. Съдът в Атина е взел най-малко три решения за ексхумация с този довод, допълва още изданието.