/ iStock/Getty Images
Назначените от Русия власти в Херсонска област съобщиха, че четирима души са загинали при ракетен удар на украинската армия, докато преминавали река Днепър, предаде Ройтерс.

Руските медии цитират назначения от Москва заместник-управител на Херсонска област Кирил Стремоусов, според когото жертвите са цивилни. 
Обвиненията са отправени на фона на очаквано настъпление на украинската армия към Херсон и прехвърлянето на хора към левия бряг на река Днепър, където контролът на руските войски е по-надежден.

Според руските медии украинските войски са изстреляли тази нощ 12 ракети "Хаймарс", едната от които е паднала в близост до Антоновския мост, който от месеци не функционира, информира Би Би Си.

Украинските медии също съобщават за обстрел на Антоновския мост. Мостът в Херсон и изградената от руснаците покрай него транспортна връзка за преминаване на реката са били поразени снощи, пише "Украинска правда", цитирайки местното издание "Мост".

Украински издания съобщават, че ударът е нанесен около 23:00 ч. и са се чули шест експлозии. "Вероятно по това време през реката са били прехвърляни руска военна техника и жива сила, която нашествениците активно придвижват към левия бряг“, пише "Украинска правда". Украинските медии не съобщават за жертви при обстрела, а само допускат, че може да има такива.
БТА